По време на пандемията видяхме две тенденции - едната, че изцяло

...
По време на пандемията видяхме две тенденции - едната, че изцяло
Коментари Харесай

Коя е защитата при онлайн пазаруването

По време на пандемията видяхме две трендове - едната, че изцяло се усили онлайн извършването на покупки, не толкоз по избор на потребителите, а повече сякаш по насила.

Другата наклонност е, че доста се увеличиха стоките, които имат лекуващи или предпазващи искания, към които ние се отнасяме доста скептично.

Това съобщи за News.bg Богомил Николов от Българска национална асоциация " Активни консуматори ".

По думите му хората са уязвими в обстановка на боязън от COVID-19, " хващат се за сламката ", купуват безусловно ненужни артикули, храни или предмети, които си мислят, че ще ги защитят по някакъв метод от вируса.

Сред хората в България все още преобладава консерватизмът и обществото избира да пазари в обичайните магазини, за разлика от много европейски страни, където онлайн търговията взима превес.

Пандемията много промени тази наклонност, само че ще забележим дали ще се резервира, откакто мине самата пандемия и хора, които са пробвали онлайн търговията, ще се изкушат и отсега нататък от нея или ще се върнат към обичайното извършване на покупки. Предстои да разберем, съобщи Николов.

Именно поради това законодателството е въоръжило потребителя с връщане на покупката в 14-дневен период.  " Този вид търговия изначално е по-рискова и в случай че го нямаше това право на връщане, интернет търговията щеше да потръгне доста по-трудно и доста по-бавно ", посочи Николов.

Според Богомил Николов компаниите гледат в доста неверна посока с настояването си да се понижи 14-дневният период за връщане на дадена покупка. В Съединени американски щати няма законово условие, а корекцията на пазара е довела до това, че всеобщо срокът за връщане е 30-дневен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР